Blauw alg

De afgelopen zomer heerste er behoorlijk blauwalge, waardoor de honden tijdens het warme weer niet konden zwemmen. Omdat dit voor de honden heel vervelend was, zijn wij dit anders gaan oplossen.

Op ons erf van 2500m² worden omheinde speelweiden gemaakt waar we in de zomer een waterpretpark voor de honden maken. We gaan overal zwembadjes neerzetten met ijskoud water. Wanneer er in het bos waar we lopen gesnoeid en gekapt wordt, zullen we ook tijdelijk de honden uitlaten op de speelweides.

Veiligheid gaat namelijk boven alles. De afwisseling zullen de honden vast heel erg leuk gaan vinden. We maken hier dagelijks foto’s en filmpjes van. Deze zijn te zien op Facebook, zodat iedereen zijn eigen hond in actie kan zien.

Tijdens het ophalen en wegbrengen in de zomer krijgen alle honden een koelbandje om. Ook tijdens de wandeling met warm weer houden de honden het koelbandje om. De bus is al zo goed mogelijk geventileerd, maar bij extreem hoge temperaturen zal er extra zorg voor worden gedragen dat de honden het niet te warm krijgen.