De oude maatjes

De Oude Maatjes, zo heet het nieuwe project van de hondenuitlaatservice de Rennende Rakkers. Wij, Henri Tilleman en Wia Jongsma, gaan dagelijks op pad met twee bussen en laten honden uit in Dronten. Onze hondenuitlaatservice bestaat al elf jaar. Daarnaast zijn we op het idee gekomen om een extra dienst aan te bieden.

De oude maatjes

We krijgen vaak te horen dat oudere mensen wel een hond willen, maar bang zijn dat ze in de toekomst niet altijd goed voor hun hond kunnen zorgen en uitlaten vanwege gezondheidsproblemen. Ook kunnen ze kampen met het dilemma: Wat gebeurt er met mijn hond als hij mij overleeft?

Dit probleem komt regelmatig voor en dat is jammer. Voor oudere mensen is het juist belangrijk om te blijven bewegen, op straat een praatje te kunnen maken en thuis te genieten van de gezelligheid van een hond. Een hond zorgt voor levendigheid en helpt tegen eenzaamheid. Ik, Wia Jongsma, heb in het verleden zeven jaar in de wijkverpleging gewerkt en ook hier kwam ik dit probleem tegen.

In onze uitlaatservice ervaren wij dat oudere mensen met weinig ondersteuning heel veel plezier beleven aan hun hond. Soms springen we tijdelijk bij, als het heel slecht weer is, als het glad is door sneeuw of als iemand tijdelijke gezondheidsklachten heeft. Wij vinden het leuk om veel oudere mensen in het straatbeeld te blijven zien die lekker met hun hond op pad zijn.

Mensen kunnen zich bij ons aanmelden. Als er dan een probleem ontstaat kunt u contact met ons opnemen en zullen wij alle zorg uit handen nemen. Van drie keer per dag de hond uitlaten tot de hond tijdelijk opvangen bij ons thuis, net wat er op dat moment nodig is. Wanneer een hond helemaal niet meer thuis kan blijven, zorgen wij voor een nieuw goed huis voor de hond. Wij kunnen u helpen met de aanschaf van een hond uit bijvoorbeeld het asiel, en daarbij de nodige begeleiding aanbieden. Verder kunt u ons dan hulp vragen bij opvoedings- of gedragsproblemen van uw hond.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen tel 06 24484589

De oude maatjes